Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, ώρα, 10.30 
· Η κυβέρνηση υλοποιεί ταχύτατα την πολιτική παροχής ενός προνοιακού επιδόματος πείνας στους συνταξιούχους με την κατάργηση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών συντάξεων. Για το μήνα Φεβρουάριο προχώρησε σε νέα μείωση συντάξεων και των επικουρικών σε πολλούς συνταξιούχους, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη με ποιο τρόπο έγιναν οι μειώσεις αυτές. Επειδή προστέθηκαν και οι επικουρικές συντάξεις (μικτές) στην κύρια σύνταξη, η μείωση...... 
συνολικά ανέρχεται σε 10%. 
· Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι των 400€, οι 1.500.000 άνεργοι έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση. Οι μειώσεις θα συνεχισθούν. Ο Στουρνάρας είναι ξεκάθαρος: Εφόσον μειώνονται τα έσοδα –και θα μειώνονται δραματικά, γιατί η οικονομία συρρικνώνεται-οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα συνεχίζονται, γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν λιτανείες με τις 24ωρες απεργίες και προσπαθούν να αποσυμπιέσουν τους αγώνες, για να εφαρμόζονται τα μνημόνια. Είναι εξοργιστικό κάθε ημέρα να απεργεί και ένας κλάδος μόνος και να μην υπάρχει συντονισμός από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για μια πολιτική πανεργατική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και της τρικομματικής κυβέρνησης, που μας έχουν καταστρέψει. 
· Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι χωρίς συντονισμό όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν ανατρέπεται αυτή η πολιτική. Ο αυταρχισμός θα εντείνεται, οι κατασχέσεις στα σπίτια μας θα αρχίσουν, ούτε η πρώτη κατοικία θα εξαιρείται, φυλακές θα κτίσουν για όσους δεν έχουν να πληρώσουν, συνδικαλιστές που αντιδρούν δέρνονται και φυλακίζονται. Το σύστημα ,χωρίς αντίπαλο δέος, χωρίς να απειλείται από ανατροπή, μας γυρίζει στον καπιταλισμό του 19ου, χωρίς συντάξεις , χωρίς δημόσια υγεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς δημόσια παιδεία. 
· Πρέπει να οργανωθούμε και να συντονισθούμε με όλους τους εργαζόμενους ,άνεργους, συνταξιούχους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Με διαμαρτυρίες δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Αντίθετα καθημερινά αποθρασύνονται και απειλούν όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την πολιτική τους. Πολιτική χούντας εφαρμόζεται. 

· Κυριακή , 10/2, ώρα 10.30, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, 6ος όροφος, καλούνται οι συνταξιούχοι σε συνέλευση-σύσκεψη ,για να συζητήσουμε τρόπους αντίστασης σε μια πολιτική που μας ισοπεδώνει. Ταυτόχρονα να καθορίσουμε τη Γ.Σ για την εκλογή του 1ου Δ.Σ του σωματείου μας. Παράκληση να γίνει αλληλοενημέρωση, για να έχει επιτυχία η σύσκεψη. 

Από τη διοικούσα επιτροπή 

• Τάσος Σταυρόπουλος, 210-6444768,6944-554161, tasstavro@ath.forthnet.gr

• Ροζίτα Σουραή, 6977-350521, rosai@pathfinder.gr

• Πόπη Μαζοκόπου, 210-2019567, 6976-777815 

• Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, 6984-612185, takgiannak@hotmail.com

• Σταύρος Κωστόπουλος, 6944-711798, bikostop@ath.forthnet.gr

• Νέα και ανακοινώσεις των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών μπορείτε να βρείτε στο : 


Αθήνα 2.2.2013 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή