Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σφοδρή επίθεση εφοριακών κατά Στουρνάρα!

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπολύουν οι εφοριακοί, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο τα οποία δείχνουν μειωμένα έσοδα κυρίως από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης. «Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή δεν είναι στους εφοριακούς» αναφέρει η ΠΟΕ-ΔΟΥ και επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γ. Στουρνάρα, τον οποίο καλεί «να εγκαταλείψει  την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά». Οι εφοριακοί αποδίδουν τη μείωση των εσόδων «στη βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για ........
την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η τρόικα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κ.λπ.» 

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ επαναφέρει τις προτάσεις της για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα δεν θα είχαμε αυτή την απώλεια εσόδων». «Σε ποια χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε... απλές αστοχίες;» αναφέρει η ομοσπονδία των εφοριακών και συμπληρώνει: «Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κ.λπ. στο υπουργείο Οικονομικών δεν του χορηγεί το δικαίωμα της άγνοιας, προσώπων-καταστάσεων και κυρίων πολιτικών. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του». Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί συμμετέχουν την Τρίτη στην τρίωρη (8.00 έως 11.00) παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παραπομπής σε δίκη, 35 εργαζομένων-μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου εισήλθαν στο υπουργείο Εργασίας.


Πηγή: i-reportergr / PN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι αντίστοιχα της ανάρτησης και να μην θίγουν την προσωπικότητα κανενός πολίτη.
Ευχαριστώ για τη Συμμετοχή